Türkü Yurdu

Anonim : Sürmeli Naciyem Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Sürmeli Naciyem  Sürmeli Naciyem adlı türkünün hikayesi


Sürmeli Naciyem  "Sürmeli Naciyem"

Gönlünü sevda ateşine kaptırmış, yıllar boyu sevdiği uğruna yanıp tutuşmuş, iyi huylu, çevresinde sevilen, güzelliği herkesi büyüleyen bir güzeldir Sürmeli Naciye.

Karadenizin en şirin kasabalarından Ünye'de doğar. Büyüyüp serpilir genç kız olur. Yörenin delikanlılarından peşine düşmeyen kalmaz. Ama gönlüne bir türlü giremezler.Naciye'nin gönlünde Mazhar diye bir genç vardır. Karadeniz'in en iyi ata bineni, silah kullananıdır Mazhar. Bu yiğit gözünü budaktan sakınmaz, herkese yardım eder, herkes tarafından sevilen biridir.

Günün birinde içindeki arzular gerçekleşir Naciye'nin, ikisi bir gün gözgöze gelirler. Yürekleri ılık bir nehir gibi gürlemeye başlar. Birbirlerine derinden derine sevdalanırlar, evlenmeye karar verirler. Sonunda düğün dernek kurulur. Davullar, zurnalar ve çeşitli etkinliklerle Naciye Mazhar'a gelin gider.
Naciye'yi isteyip de alamayan Ünye'nin gençleri, Mazhar'ın yöreyi terk etmesini isterler.Eğer gözlerinin önünde olursa öldüreceklerini söylerler. Mazhar Bey onları önemsemez. O, nerde bayram nerde eğlence atının üstünde koşup durur. Sonunda daha yeni evli iken bir pusuda öldürüldü. Naciye'de Ünye'yi ondan sonra terk eder. Ankara'ya yerleşir ölene kadar hiç evlenmez. Bu türküde halkın ağzında dolaşır durur.

Kaynak: Öyküleriyle Halk Türküleri (Notalı) - Hamdi Tanses

Anonim  Anonim Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Anonim Sürmeli Naciyem türkü mp3 veya Sürmeli Naciyem mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Anonim türkü hikayelerini içerir.