Türkü Yurdu

Ramazan Özgültekin : Siverek Yaş Üzümü Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Siverek Yaş Üzümü  Siverek Yaş Üzümü adlı türkünün hikayesi


Siverek Yaş Üzümü  "Siverek Yaş Üzümü"

Diyarbakır'ın "Arpa orağı geldi" türküsünün bir başka versiyonu olan "Siverek yaş üzümü" türküsünün içeriği sevdadır. Yörede meşhur olan üzüm ve tahıl, sevgiliye kavuşma sembolü haline getirilmiştir. Sanatçı Siverek'in yörede meşhur olan yaş üzümünü kendi sevdası ile özdeşleştirip bir türkü haline getirmiştir. Türkülerimizde sevgili yoluna canlar erir, gözyaşları dökülür, dizelerde ciğer yakan bu sevdaların dumanı tüter.

Ali, Zeyno'yu deliler gibi sever, tırnağının taşa değmesini istemez. Ama hayat bu, herkes geçim derdinde. Kırsal alanda tüm aile fertleri çalışmak zorunda. Ailesi de Zeyno'yu tarlaya, bağa, ekin biçmeye göndermektedir. Ali dokunmaya kıyamadığı Zeyno'sunun bağ ve tarla yollarında nazik ellerinin ve ayaklarının incinmesine dayanamayarak üzüntüsünü dizelere döker.

Ramazan Özgültekin  Ramazan Özgültekin Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Ramazan Özgültekin Siverek Yaş Üzümü türkü mp3 veya Siverek Yaş Üzümü mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Ramazan Özgültekin türkü hikayelerini içerir.