Türkü Yurdu

Kemal Altınkaya : Küffar Sanur Hüccet Almış Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Küffar Sanur Hüccet Almış  Küffar Sanur Hüccet Almış adlı türkünün hikayesi


Küffar Sanur Hüccet Almış  "Küffar Sanur Hüccet Almış"

Eğri Kalesi 1596 yılında Osmanlı topraklarına katılmış, kaleyi kurtarmaya gelen Avusturya ordusu da Haçova denilen yerde büyük bir bozguna uğratılmıştı.

Ancak İkinci Viyana Kuşatması'nın başarısızlıkla sonuçlanması, Hıristiyan toplumunu çok sevindirdi. Bunu fırsat bilerek Papa'nın teşvikiyle Kutsal İttifak kurdular. Bu ortaklığa Avusturya, Lehistan, Venedik, Malta ve daha sonra da Rusya katıldılar. Avrupa toplumunun bu ittifaka güvenerek Osmanlı toplumunu küçük görmeye kalkışması, her fırsatta onu ezmek istemesi, yıllarca Avrupa ortalarında at koşturmuş, gittiği her yere dirlik, düzen götürmüş olan Osmanlı halkını gücendiriyordu.

Gerçekten de Nemçelü (Avusturyalı) ve Lehli (Lehistanlı) diye seslendiği yığınlara, yıllarca baş eğdirmiş, kendini saydırmıştı. Daha 1664 yılında Uyvar Kalesini alıp, kalenin kurtarılmasına gelen Avusturya ordusunu da bozguna uğratmış. Avrupa'nın dilinde "Neuhoesel (Ayvar) önünde bir Türk gibi kuvvetli" sözünü darbımeselleştirmişti. Onlara Mohaç, Zigetvar, Tamaşvar ve Uyvar yenilgilerini hatırlatması, Osmanlıların haklı gururudur.

Kaynak: Folklor ve Türkülerimiz - Mehmet Özbek

Kemal Altınkaya  Kemal Altınkaya Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Kemal Altınkaya Küffar Sanur Hüccet Almış türkü mp3 veya Küffar Sanur Hüccet Almış mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Kemal Altınkaya türkü hikayelerini içerir.