Türkü Yurdu

Mehmet Arsoy : Kayalar Katmer Olsa Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Kayalar Katmer Olsa  Kayalar Katmer Olsa adlı türkünün hikayesi


Kayalar Katmer Olsa  "Kayalar Katmer Olsa"

Tahminen bundan bir asır önce Afyonkarahisar’a bağlı Doğanlar Köyünde olan bir olay üzerine Kaynana Türküsü yakılmıştır.

Doğanlar Köyünde yeni evli bir gelini kaynanası oğlundan devamlı kıskanır, ikisinin bir arada olmasına tahammül edemez. Birbirini çok seven genç evliler bu duruma ses çıkaramazlar. Kaynana, geline devamlı baskı yaparak, onu bunu bahane ederek onu canından bezdirmiştir.

Bir gün gene kaynanası evde hiç yoktan bir olay çıkararak geline çatmaya başlar. Hatta daha da ileri giderek "Oğluma söyleyip seni boşattıracağım, senin başkasında gözün var" iftira ve tehdidinde bulunur.

Eşini çok seven ve sayan gelin, o anda çılgına dönerek kaynanasının üzerine yürür. Kaynana gelin kavgasını duyan komşular araya girerek bu işi tatlıya bağlama girişiminde bulunurlar.

Ancak gelin kız bu kıskançlığa ve iftiraya daha fazla tahammül edemem diye bir yandan ağlarken,

"Amanın ocakta bakla
Kaynanam ortadan çatla
Oğlunu sandıkta sakla"

dizelerini söyleye söyleye baba evine kaçar. Gelinin yaktığı bu türkü dillere dolanır kalır.

Kaynak: Nazım Bursalıoğlu – Afyonkarahisar Yöresi Türküleri (Genişletilmiş ikinci baskı), Antakya, 1993, Kültür Ofset

Mehmet Arsoy  Mehmet Arsoy Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Mehmet Arsoy Kayalar Katmer Olsa türkü mp3 veya Kayalar Katmer Olsa mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Mehmet Arsoy türkü hikayelerini içerir.