Türkü Yurdu

: Hacılar Köyüne Bastığım Oldu Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Hacılar Köyüne Bastığım Oldu  Hacılar Köyüne Bastığım Oldu adlı türkünün hikayesi


Hacılar Köyüne Bastığım Oldu  "Hacılar Köyüne Bastığım Oldu"

Türkü, Çerkez Mahmud'un kolcular tarafından vurulması üzerine yakılır.

Çerkez Mahmut, Tütün kaçakçılarından Tütüncü Bey diye tanınan birinin kızıyla içgüveyi olarak evlenir. Kaynatasına pek saygılıdır. Onun işleriyle ilgilenir, gösterdiği her şeyde büyük bir yüreklilikle başarı gösterir; kaçak tütünü alır, bölüştürür, satar, parayı Tütüncü Beye getirir. Bir gün yine epeyi tütün gelmiştir. Mahmut bunları alır, arkadaşlarıyla beraber Hacılar Köyü'ne götürür. Satış için dağıtımını yapar, elinde biraz kalır. Onu da satmak için birkaç gün bekler. Olayı haber alan kolcular Hacılar Köyü'nü altüst etmeye başlarlar. Mahmut dağa çıkar. Birkaç gün de dağda kalır iki arkadaşıyla. Yerlerini tesbit eden kolcular etrafını sararlar. Yedekteki mermileri yanlarına alarak kaçan iki arkadaşı Mahmut'u cephanesiz bırakmışlardır. Çaresiz kalan Mahmut teslim olmak ister, fakat kolcular onun bu hareketini anlayamazlar. Mahmut gizlendiği yerden çıkınca kolcuların kurşunuyla yere serilir.

Çerkez Mahmut, namert ve çıkarcı kişilerin kurbanı olmuştur. Kaynatası onu en tehlikeli işlere koşmuş, ondan kazandığı parayla devran sürmüştür. Dağda gizlendikleri sırada yerlerini, en yakın dostu, tütün sattığı Balağın Ali söylemiştir.

Kaynak: Folklor ve Türkülerimiz - Mehmet Özbek

   Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Hacılar Köyüne Bastığım Oldu türkü mp3 veya Hacılar Köyüne Bastığım Oldu mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece türkü hikayelerini içerir.