Türkü Yurdu

Kamil Karanfil : Gara Hüseyin Türküsü Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Gara Hüseyin Türküsü  Gara Hüseyin Türküsü adlı türkünün hikayesi


Gara Hüseyin Türküsü  "Gara Hüseyin Türküsü"

Karacalar köyünden Gara Hüseyin ve Mustafa, adi bir suçtan dolayı Afyon cezaevine düşerler.Bir süre sonra arkadaşları Durmuş'la beraber cezaevinden kaçarlar.Gara Hüseyin, Suvermez köyünden sevdiği Filiğ'in Hatçe'yi kaçırır.Bu sırada, 2.Bozkır, Apa ve Dinek isyanını bastırmaktan dönen Kuvayı Milliye Reisi Bayat'lı Yarbay Arif Bey, Karakeçili müfrezesiyle beraber Emirdağ'ına gelir.Amacı müfrezeye gönüllü yazmaktır.Arif Bey'in ilçeye geldiğini duyan Filik, Suvermez köyünden gelerek kızını kaçıran Gara Hüseyin ve arkadaşlarını Arif Bey'e şikayet eder.

Arif Bey (Bayat'lı Arif Göngör), Gara Hüseyin ve arkadaşlarına haber göndererek "Kendilerine birşey yapmayacağını, müfrezesine dahil edeceğini" söyler.Gara Hüseyin ve arkadaşları Hatçe'yi de alarak Emirdağ'ına inmeye karar verirler.Ancak, Horan (Yavuz) köyü yakınlarında Belce mevkiinde Arif Bey'in adamları tarafından yakalanarak, elleri bağlı olarak Emirdağ'ına getirilirler.

Arif Bey, Gara Hüseyin, Mustafa ve Durmuş'u bugünkü İnkilap İlkokulu'nun (O zaman ki hükümet binası) bahçesindeki mermer direklere sardırarak, kurşuna dizdirir.Ve halka ibret olsun diye cenazeler üç gün asılı kalır.

Ağıdı, Gara Hüseyin'in annesi ile karısı Hatçe söylemiştir.Ağıt, bugün türkü olarak söylenmektedir.

Kaynak: Öyküleriyle Halk Türküleri (Notalı) - Hamdi Tanses

Kamil Karanfil  Kamil Karanfil Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Kamil Karanfil Gara Hüseyin Türküsü türkü mp3 veya Gara Hüseyin Türküsü mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Kamil Karanfil türkü hikayelerini içerir.