Türkü Yurdu

Sıddığın Deli Ahmet : Fadime'nin Destanı Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Fadime'nin Destanı  Fadime'nin Destanı adlı türkünün hikayesi


Fadime'nin Destanı  "Fadime'nin Destanı"

Sıddığın Deli Ahmet 13 Zilkade 1313. Bugün yaşı 60'ın üzerinde olan insanlarımızın hafızalarında acı bir iz bırakan Fadime'nin hikayesi yöresel halk edebiyatımızın en önemli destanlarından biri olma özelliği taşımaktadır. Bu destan birbirine sevip evlenen iki gencin acıklı hikayesini anlatan bir anonimdir.

Fakuğun Fadime isimli bu genç kız ince hastalık denilen vereme yakalanmış ve düğün gecesi hastalanmıştır. Eşiyle odalarını ayırırlar. Kısa bir süre içinde Fadime ölür. Damat İsmail bu acıya dayanamaz ve saz çalarak bu acısını dindirmeye çalışır. Acılarını bu dörtlüklerle dile getirir.

Eşinin ölümü üzerinden bir ay sonra İsmail de aynı hastalığa yakalanır. Kaçınılmaz sonla biten bu acı hikaye bugün bile Yapraklılılar'ın belleklerinde derinliğini korumaktadır.

Sıddığın Deli Ahmet  Sıddığın Deli Ahmet Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Sıddığın Deli Ahmet Fadime'nin Destanı türkü mp3 veya Fadime'nin Destanı mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Sıddığın Deli Ahmet türkü hikayelerini içerir.