Türkü Yurdu

Veli Acar : Cevremi Asdım Dut Bazarının Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Cevremi Asdım Dut Bazarının  Cevremi Asdım Dut Bazarının adlı türkünün hikayesi


Cevremi Asdım Dut Bazarının  "Cevremi Asdım Dut Bazarının"

Demirci Mehmet Efe, Kuva-yi Milliye yıllarında Gönen ve İğdecik Köyü'nde Hafız Mehmet'in evinde iki yıla yakın bir süre kalmıştır. "Evlerinin Önü Mersin" türküsünün kaynak kişisi olan Gönenli Kadir Acar da Demirci Mehmet Efe'nin kızanlarındandır.

İğdecik Köyü'nü beğenerek karargahını buraya kuran Demirci Mehmet Efe, bir kolu Gönen'e diğer bir kolu da Geresin'e (şimdiki adı Güneykent) uzanan bölgede adamlarıyla birlikte bölgenin kontrolünü elinde bulundurur.

İğdecik'teki konağa yerleşen Demirci Mehmet Efe'nin yanında eşi de vardır. İsmi Dudu'dur. Güzelliğiyle herkesin dikkatini çeken Dudu'ya Demirci Mehmet Efe'nin sağ kolu diye tabir edebileceğimiz adamlarından biri gönlünü kaptırır ve yüreğindeki sevdanın gerçekleşmesi imkansız olmasına rağmen bu türküyü Dudu'ya söyler.

Kaynak: Isparta Folkloru-2, Nafiz Akgün-Gürsel Aksungur, s.47

Veli Acar  Veli Acar Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Veli Acar Cevremi Asdım Dut Bazarının türkü mp3 veya Cevremi Asdım Dut Bazarının mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Veli Acar türkü hikayelerini içerir.