Türkü Yurdu

Süleyman Ulusoy : Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği) Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği)  Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği) adlı türkünün hikayesi


Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği)  "Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği)"

Düğünlerde, bayramlarda ve sayılı günlerde oynanan Sandıklı Zeybeği bir erkek zeybeğidir ve en az iki kişi tarafından kaşıkla oynanır. Zeybek oyunu, başlangıçta ağır olarak oynanır, zamanla süratlenir, ritmi hareketlenir.

Mahalli giysilerle Sandıklı ve civarında oynanan zeybek havası, genellikle Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta, Manisa dolaylarında oynanan zeybeklerle motif, üslup, tavır, tarz ve vibrasyonlar bakımından büyük benzerlik ve aynililler, çatal değerler ve varyasyonlar gösterir.

1955'te Osman Atilla (şair, milletvekili, folklor derleyicisi) tarafından metin olarak Süleyman Ulusoy ve İbrahim Dazkırı'dan yazılan zeybeğimiz, İzmir Radyoevi sanatçısı Nihat Kaya tarafından metne alınıp ve notaya dökülmüştür. (Hasip Terlemez'den tespit edilmiştir)

Süleyman Ulusoy  Süleyman Ulusoy Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Süleyman Ulusoy Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği) türkü mp3 veya Çay Kıyısında (Sandıklı Zeybeği) mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Süleyman Ulusoy türkü hikayelerini içerir.