Türkü Yurdu

Nida Tüfekçi : Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün  Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün adlı türkünün hikayesi


Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün  "Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün"

"At üstünde kuşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları kalan yar" nakaratıyla söylenen Ziya Türküsünün hikayesi şöyledir:

Ziya yakışıklı bir delikanlıdır. Yozgat'ın Karacalar Köyü'ndendir. Aynı köyden Fikriye adlı kızı sever ve nişanlanır. Fikriye'nin babası Karacalar Köyü imamı Ali Hoca'dır. Ali Hoca Kızıltepe Köyü'ne imam olur. Ziya sık sık nişanlısını görmeye at sırtında gider. İki tarafta birbirini oldukça sevmektedir. Ziya bir gün ekin sularken üşütür ve karın ağrısından şikayet eder. Doktora gider ama fayda bulamaz, bir hafta içinde ölür. Bir başka söylentiye göre, Ziya Bey yakışıklı, at düşkünü, çok iyi atan binen, iyi cirit oynayan bir yiğittir. İki köy arasında oynanan ciritte attan düşer orada ölür. Fikriye, nişanlısının ani ölümü karşısında duyduğu acıyı ve kederi şiire döker böylece Ziya Türküsü ortaya çıkar. Ağıtın tamamı 30 kıtadır. Yozgat'ta çok sevilen ve söylenen bir türküdür.

Nida Tüfekçi  Nida Tüfekçi Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Nida Tüfekçi Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün türkü mp3 veya Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Nida Tüfekçi türkü hikayelerini içerir.