Türkü Yurdu

İlknur Halil : Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar  Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar adlı türkünün hikayesi


Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar  "Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar"

Rumeli türküleri içerisinde en önemli oturak havalarındandır. Davulcu ve zurnacıların en çok zorlandığı ağır ve coşkulu türkülerdendir. Devir; İskece ve Gümülcine'de beylerin hakim olduğu devirdir. Gümülcine'de Alestoğlu gibi ağaların, Karamusa ve Yardımlı beyleri gibi ciflik sahiplerinin fedailer besledikleri, aralarındaki toprak kavgalarını veya başka husumetleri silah yoluyla hallettikleri yine İskece beylerinin himaye ettikleri pehlivanları ile un saldıkları, devirdir.

Yüz yüz elli yıl öncesine ait donemde bu beylerin devam ettiği, içinde büyük çınar ağaçlarının bulunduğu bir içkili işret eğlence yeridir Beyler Bahçesi. Tahminlere göre, Gümülcine'de bugünkü şehir stadı karşısında mezarlıklar arasındadır, bu halka pahalı eğlence sunan yer (Daha yakın devirlerin meşhur Narlı-Bahçe'si gibi) Söylentiye göre beylerden biri, (hangisi olduğu bilinmiyor)bu bahçede yeşil gözlü bir güzele vurulur,onun uğruna malini mülkünü ziyan eder.

Bu aşk macerası sonucu, söz konusu bahçe türkülere konu olur.

İlknur Halil  İlknur Halil Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde İlknur Halil Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar türkü mp3 veya Beyler Bahçesinde Bir Ulu Çınar mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece İlknur Halil türkü hikayelerini içerir.