Türkü Yurdu

Abdullah Kara : Anne Desem Annem Yok Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Anne Desem Annem Yok  Anne Desem Annem Yok adlı türkünün hikayesi


Anne Desem Annem Yok  "Anne Desem Annem Yok"

Türküyü 1987 yılında Abdullah Kara'dan derledim. Abdullah Kara türkünün 2 kıtasını çalıp söyledikten sonra türkünün hangi olay üzerine yakıldığını bilmediğini, ancak Karamürsel'de türküyü önceleri birçok kişinin bildiğini anlattı. Ağabeyi de bu türküyü iyi çalar söylermiş.

Yaptığım araştırmalar ve kendiliğinden gelişen bazı olaylar beni türkünün yakılışındaki olaya ulaştırdı.

1988 yılından beri Karamürsel İleri Musiki Derneği repertuar çalışmalarında ve yılsonu konserlerimizde türküye yer verir, bu suretle derneğe yeni katılanların türküyü öğrenmelerini sağlarım. Türküyü öğrenip evde kendi kendine mırıldanan bi üyemizin halası bu türkünün radyolarda çalınmadığını ve herkesin bilemeyeceği halde nerden duyduğunu sorar. Üyemiz dernekte öğrendiğini söyler. Bunun üzerine halası türkünün Ferit Algüzey için yakıldığını ve bir kıtasının daha olduğunu söyler.

Teyyaremin kanadı
Yaram çok mu kanadı
Verin doktor paramı
İyi etsin yaramı

Avukat Hasan Efendi'nin oğlu 1913 doğumlu İsmail Ferit Algüzey ilk kadın pilot Sabiha Gökçen'in dever arkadaşıdır. Dönemin teyyare pilot eğitimcisi olarak Karamürsel'in yetiştirdiği mümtaz kişilerdendir.

03.11.1942 tarihinde Eskişehir'de bir eğitim uçuşu esnasında düşen teyyarede şehit olur. Belediye tarafından ilçemizde bir sokağa adı verilen Ferit Algüzey için halkımız bu türküyü yakar.

Karamürsel'in yetiştirdiği değerli insan şehit pilot Ferit Algüzey'i ve türküyü dünden bugüne taşıyan Abdullah Kara'yı rahmet ve minnetle anıyorum.

İbrahim Akbaba

Abdullah Kara  Abdullah Kara Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Abdullah Kara Anne Desem Annem Yok türkü mp3 veya Anne Desem Annem Yok mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Abdullah Kara türkü hikayelerini içerir.